tiistai 7. helmikuuta 2012

Kissat lapsiperheessä tai toisinpäin

Ovatko sitten lapset kissaperheessä vai kissat lapsiperheessä..perhettä kuitenkin ollaan kaikki.
Toisinaan kuulee ihmettelyjä miten kissat ja lapset pystyvät elämään saman katon alla. Ihmettelijät voisi kuitenkin luokitella pitkälti niiksi ihmisiksi, joilla ei ole ollenkaan omaa lemmikiä. Kissojen ja lasten yhteiselo sujuu hyvin, kun kaikille järjestetään oma tilansa ja pelisäännöt ovat selvät. Lapsille tulee opettaa miten eläimiä kohdellaan. Paljon kissan sopeutumiseen vaikuttaa millainen luonne kissalla on.

Kun ensimmäinen tyttö syntyi oli meillä viisi kissaa, kuten edelleenkin. Kissat eivät olleet tekemisissä juurikaan pienten lasten kanssa, joten tottakai mietimme miten sopeutuminen onnistuu. Kun tulimme sairaalasta kotiin nyytin kanssa jätimme kaukalon keskelle lattiaa, jota kissat kävivät haistelemassa omaan tahtiinsa.

Vauvan mukana tulee tietenkin uutta tavaraa ja osan kissatkin mielsivät itselleen mieluisiksi, kuten sitterin. Tässä kannattaa päättää mihin raja vedetään. Itse pitkälti kerään ne asiat pois mihin en halua kissojen menevän, kun emme esimerkiksi ole kotona. En siis jätä lattialle vilttiä tms.

Nukkumisjärjestelyihin vauva ei tuonut muutosta, koska makuuhuoneet ovat olleet pitkään kissavapaata aluetta ja näinollen makuuhuoneiden ovet pysyvät kiinni.

Melko nopeasti kissat rentoutuivat uuden tulokkaan lähellä. Pieni vauvahan ei kissoja kovinkaan häiritse vaan elämä muuttuu, kun vauva oppii liikkumaan. Tällöin järjestimme kissoille rauhallisen syöntipaikan, johon pikkukädet eivät ylttäneet. Vaikka on meillä kyllä lapsi päässyt maistelemaan kissanruokaa lattialle unohtuneelta lautaselta. :)

Hiekkalaatikot on myös sijoitettu niin, ettei lapset pääse niihin käsiksi ja kissoilla on rauhallinen paikka asioida.

Kissamme suhtautuvat lapsiin erilailla, toiset varauksellisemmin ja toiset antavat tyynesti lapsen osoittaa rakkautta halauksin ja taputuksin. Melkoisen pitkä mieli välillä kissalla on. Isompi tytöistä on välillä turhankin innokas kissanhoitaja, jota saa muistuttaa ja opettaa kissojen oikeasta kohtelusta.

Niille jotka kaipaavat enemmän rauhaa olemme järjestäneet paikkoja joihin lapset eivät pääse ja kissat pääsevät halutessaa omaan turvapaikkaansa.

Kissan pedit lipaston päällä

Ylhäällä katon rajassa oleva pesä, käynti takan päältä





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti